Ознака: електрични

ЕУ предничи во светот по бројот на електрични автомобили

Покрај тешките околности и негативниот удар на пандемијата врз автомобилската индустрија, лани многу земји забележаа бум на пазарот на електрични возила. Според процените, продажбата...

Човечкото тело како батерија за електрични уреди

Човечкото тело може да послужи како батерија за електрични уреди, открија научници од Кина и од САД. Тие направиле уред што ја претвора топлината...

Париз лансира пловечко кино со 38 електрични чамци

Среде тековната здравствена криза предизвикана од ковид-19, Париз изненадува со креативен одговор за итни случаи за својата летна програма во 2020 година: Пловечко кино...

„Грузовикус“ – иднината на електричните самовозачки полукамиони

„Арт лебедев студио“, креативно студио со седиште во Москва, неодамна објави рендери од „грузовикус“ - концепт за самовозачки товарен полукамион. Дизајниран да ја оптимизира аеродинамиката,...

За полнење на електричните автомобилите се потребни милијарда евра!

Истовременото полнење на илјада индивидуални возила и стотина автобуси во Загреб би предизвикало хаос во постојната електрична мрежа Кога во Хрватска само еден отсто од...

Електрични пионери од македонските гаражи

Со оглед на стандардот, македонските граѓани наоѓаат сопствени решенија како својот стар автомобил, кој троши многу бензин, да го модифицираат и да го направат...

Скопје има 48 електрични автомобили

Освен на јавни површини, електрополначи ќе има пред фреквентни објекти како хотели, ресторани, шопинг-центри Со поставување неколку станици за електрично полнење автомобили и електрични мопеди...