Ознака: електрични скутери

И покрај сообраќајните незгоди, електричните скутери се широко прифатени

Хобокен беше првиот град во Њу Џерси што овозможи изнајмување моторизирани скутери на две тркала, запишувајќи се на тој начин во долгиот список на...

Дали градовите можат да се справат со инвазијата на електрични скутери

Поефтини се такси, полесни за ракување од велосипеди и попрактични од автобуси. Но, со зголемување на бројката на несреќи со електричните скутери, сè посилни...

Казни за возење на електрични скутери во пешачки зони во Париз

Франција ќе забрани движење на електрични скутери по нивните тротоари и пешачки зони од септември, откако локалното население се пожали дека овој нов тип...