Ознака: електрични автомобили

Германија воведува големи субвенции за набавка на електрични автомобили

Германија денеска претстави големи стимулации за електрични и хибридни автомобили, овозмужувајќи му на „Фолксваген“ поттик за производство на електрични автомобили, додека се зголемуваат даноците...

На саемите за автомобили доминираат електрични и автономни автомобили

Во поново време се забележува тенденцијата за појавување на нови концепти и автомобили што работат на електрична енергија. Повеќето експерти навестуваат дека иднината на...

Еколошката држава со малку електрични автомобили

Црна Гора, која своевремено се претставуваше и како еколошка држава, доцни со изградба на соодветна инфраструктура за полнење на електромобилите Бројот на електрични возила во...

Илон Маск верува дека неговиот сон ќе се оствари со стисок...

Илон Маск предвидува дека до средината на наредната година ќе има повеќе од милион возила со самоуправувачка технологија, а само неколку месеци подоцна ќе...

Електричните автомобили претворени во средства за надзор на Кинезите?

Големите произведувачи на електрични автомобили, вклучувајќи ги „Тесла“, но и компаниите како „Фолксваген“, „БМВ“ и „Форд“, испраќаат десетици различни информации за возилата до кинеската...

Прв полнач за електрични автомобили поставен во Кичево

Во средиштето на Кичево деновиве е поставен првиот полнач за електрични автомобили кој го донира ЕВН и на кого истовремено можат да се полнат...

Иднината на електричните автомобили е во Кина

Веќе со години Кина е најголемиот светски произведувач на соларни панели и најголем инвеститор во системите за обновлива енергија. Економската суперсила сега своите напори...

Германија стана лидер на европскиот пазар на електрични автомобили

Германија стана најголем европски пазар за електрични автомобили, надминувајќи ја Норвешка, што е знак дека купувачите во таа земја сė повеќе се заинтересирани за...