Ознака: ексхумација

Извршена ексхумација на почината родилка во Прилеп

Прилепското обвинителство, по наредба, денеска изврши ексхумација на телото на почината родилка со цел да се изврши обдукција и да се утврди која била...

Ексхумацијата на диктаторот е победа на шпанскиот народ

Посмртните останки на диктаторот се чуваа 44 години во фараонскиот мавзолеј. Сега повеќе го нема последниот голем симбол на диктатурата Гардијан Авторка: Ирене Лозано Во Шпанија заврши...

Мадрид одлучи: Ексхумација на посмртните останки на Франко

Шпанската влада објави дека ќе ги ексхумира и пренесе посмртните останки од поранешниот воен диктатор, генерал Франциско Франко, в четврток, 24 октомври. Како што е...