28.2 C
Skopje
21.8.2019 - 13:59

Ознака: Експеримент

Јапонските научници се впуштија во контроверзно истражување за создавање на органи

Јапонските научници ќе создаваат човечки органи кои ќе растат во ембриони на животни откако владата на Јапонија одобри контроверзно истражување на матични клетки, пренесува...

Сам свој мајстор: како се демонтира држава

На почетокот во пошироките кругови тој наш „мајстор“ во политиката беше ословуван како стариот лисец, потоа го замени папата, па несуден поет со двојно...

Експериментот Македонија

Листата на политички и економски експерименти од независноста до денес е долга и широка. Почнувајќи од болната и долга транзиција, приватизацијата, многубројните економски и...