31.8 C
Skopje
25.6.2021 - 13:07

Ознака: екосистем

Основците од Карпош ќе го истражуваат локалниот екосистем

Во рамките на проектот „Напредна биологија, за нашата екологија“, учениците од ООУ „Вера Циривири-Трена“ (Карпош 2), ќе спроведат истражување на водните екосистеми во околината...

Штрковите го одржуваат здравјето на екосистемите

Фактот што годинава во Стојаково се избројани многу повеќе гнезда е индикатор дека животните услови во селото се подобрени Штрковите сѐ помасовно го населуваат селото...