Ознака: економски стимул

Македонската економија во потрага по функционален економски стимул

Пролонгирањето на здравствената криза е сериозна закана за економиите Економските аналитичари и експерти се едногласни во ставовите дека сега најважен и најголем предизвик е економијата,...

Стратегиски насоки за економски стимул потребен за излез од кризата

Сѐ додека фирмите се загрижени дека економијата ќе биде слаба во наредните шест месеци или една година, истите тие ќе ги одложуваат инвестициите, а со...

Кој економски стимул ќе се покаже како функционален?

Џозеф Е. Стиглиц, Хамид Рашид Владите низ светот реагираат силно на кризата од ковид-19, со комбиниран фискален и монетарен одговор, кој веќе достигна 10 отсто...