Ознака: економски пораст

Кина со најслаб економски пораст од 1990 година

Кинеската економија лани забележала пораст од 6,1 отсто, покажуваат податоците што ги објави кинескиот завод за статистика. Иако таквите бројки изгледаат неверојатно од американска...

Полска е лидер на економскиот раст во Централна и Источна Европа

Доколку Полска ја задржи стапката на економки раст што ја достигна од 1990 до 2018 година, таа ќе се израмни со Германија за околу...

Светска банка предвидува пораст од 2,9 отсто за оваа година

Македонија минатата година забележа економски пораст од 2,5 отсто, а во 2019 година ќе достигне 2,9 отсто, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски...

Стопанството бара стабилност и сигурност

Ако сакаме позитивно да ја завршиме годината со планираниот економски пораст од 3,2 отсто и без какви било негативни последици врз деловниот сектор, тогаш...