Ознака: економски политики

Флуктуирачки или фиксен курс, прашање е сега

Креаторите на економските политики ќе бидат пред сериозен предизвик Во денешното променливо и динамично опкружување, еднаш избран режим на денарскиот курс во однос на еврото...

Силна поддршка од Светската банка за одржливите фискални и економски политики

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерот за финансии, Драган Тевдовски, се сретна со извршниот директор на Светската банка, Кун Дејвидсе. На...

Радикални системски промени за радикален пораст на БДП

На долг рок е битно да се работи на зголемување на потенцијалот на економијата, односно да може економските политики рапидно да ја поместат Македонија...

Заев се сретна со специјалниот советник за економски политики во РМ,...

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска се сретна со Валтер Дефа, кој од денеска е специјален советник во Владата на РМ,...

Курц е иднината на Европа?

Коалицира со ултрадесничари, додека неговите сојузници уверуваат дека има проевропски ставови и дека поддржува либерална демократија. Многумина го нарекуваат новиот лидер на ЕУ, но...