Ознака: економски пад

Новите карантини во Унијата предзнак за уште еден економски пад

Во летното предвидување објавено минатата седмица, Европската комисија ги измени своите предвидувања од почетокот на годината и даде посериозни прогнози за економијата на ЕУ...

Обид Америка да го забави економскиот пад, каков ќе биде ефектот...

Поради економското забавување предизвикано од ширењето на коронавирусот, првпат, од светската финансиска криза во 2008 година, Федералните резерви на САД прават значителен рез, односно...