-0.2 C
Skopje
26.1.2022 - 20:41

Ознака: економска дипломатија

Економската дипломатија на поправен испит

Некогаш економски промотори, сега економски советници во амбасадите Најновите најави за испраќање економски советници во светот, повторно ги наметнуваат дилемите каков и колкав би бил...

Министерствата за економија и за земјоделие со свои претставници во економската...

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи заедно со министерот за економија Крешник Бектеши и заменик министерот за земјоделство, шумарство и...

Стопанствениците бараат посилна економска дипломатија

Владеење на правото и борба против корупцијата, зајакнување на економската дипломатија, демонстрирање проактивно лидерство како и минимизирање на поларизацијата во општеството предизвикана од континуираните...