Ознака: економист

Пролет на национализмот?

Од референдумот за брегзит во Обединетото Кралство и изборот на американскиот претседател Доналд Трамп во 2016 година, се појави консензус дека популизмот, односно политиката...

„Економист“ посочи на ризиците по светската економија во 2019 година

Неделникот „Економист“ денеска објави извештај за тоа какви ризици има по развојот на светската економија во 2019 и предвидува намален раст до 2.6 отсто...

„Економист“: Најдобриот град за живот е Виена

„Економист“ објави листа на 10 градови, кои се најдобри за живот и 10 во кои не е ниту малку пријатно и сигурно да се...