10.8 C
Skopje
25.10.2021 - 13:17

Ознака: економист

Споделуваме искуства за привлекување странски инвестиции

Заев на средба со црногорскиот вицепремиер Абазовиќ Премиерот Зоран Заев, во рамките на активностите на самитот на Западен Балкан, со наслов „Промовирање на инклузивноста и...

Спроведуваме политики кои обезбедија стабилност и раст и во услови на...

Премиерот Заев го отвори самитот на „Економист“ Западниот Балкан во пост-ковид светот: Кој е вистинскиот пат до стабилност и просперитет? е темата на самитот за...

Премиерот Заев ќе го отвори Самитот на Западен Балкан во организација...

Премиерот Зоран Заев утрово со воведно обраќање ќе го отвори Самитот на Западен Балкан во организација на лондонски „Економист“. Тема на Самитот е „Унапредување на...

Заев во Атина: Македонија станува енергетски коридор за земјите од Југoисточна...

Премиерот Зоран Заев во обраќање на конференцијата на „Економист“ во Атина ја истакна важноста на регионалната и економската соработка, особено за време на пандемијата...

Заев на конференцијата во Атина: Заедно се соочуваме со истите предизвици...

Заедно се соочуваме со истите здравствени и економски предизвици, и само заедно можеме да ги надминеме, со поблиска соработка и со поголема солидарност. Затоа...

Пет години ништо ново во Македонија

Реномираниот магазин „Економист“ секоја година спроведува рангирање на државите според индексот на демократија анализирајќи редица параметри. Повеќе години Македонија е ставана во категоријата на...

Угледниот магазин „Економист“ и на македонски јазик

„Економската експанзија најчесто се убива со раст на каматните стапки или со финансиски падови - изненадувања што предизвикуваат пад на економската побарувачка за стока...

Познатиот магазин „Економист“ и на македонски јазик

Најновото издание на светски познатиот магазин „Економист“ од неодамна и на македонски јазик. Магазинот кој се објавува еднаш годишно веќе се продава низ Македонија...

Економскиот раст мора да се темели на продуктивност, а продуктивноста на...

Мора да се надмине проблемот со ниското ниво на иновативност и креативност, кои не се ни еден отсто од она што се постигнува во...

Македонија е кредибилен партнер за ЕУ

На конференцијата стана збор за придобивките од евроинтегративните процеси на земјите од регионот, како и за економските предизвици со кои се соочуваат државите од...