Ознака: ЕКОЛОШКА БОМБА

Еколошка „бомба“ крај Охридското Езеро

Крајбрежјето на Охридското Езеро во делот меѓу Љубаништа и Св. Наум деновиве наликува на апокалиптичките слики од екстремно загадените предели на земјината топка. Огромна количина...

Исчезнале 400 тони отровна жива

ТEМПИРАНА ЕКОЛОШКА БОМБА ВО СРЦЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРЕСТОЛНИНА Според сведочења на поранешни вработени, но и според официјални извештаи до кои дојде нашиот весник, за време...