12.3 C
Skopje
24.2.2020 - 12:46

Ознака: екологија

ОУ „Ѓорѓија Пулевски“ дел од проект за екологија на „Еразмус+“

Основното училиште „Ѓорѓија Пулевски“ од скопската општина Аеродром беше дел од проектот на „Еразмус+“ посветен на екологијата што се одржа во Рига, Летонија, во...

„УСЈЕ“: Вонредната контрола покажа дека употребуваме еколошки безбедно гориво

Вонредната контрола покажа дека работиме според највисоките европски и домашни стандарди и дека употребуваме гориво кое е еколошки безбедно, велат од цементарница „УСЈЕ“ преку...

Вилијам и Кејт ќе доделуваат глобална награда за придонес во екологијата

Принцот Вилијам (37) и војвотката од Кембриџ, Кејт (37), објавија дека ќе доделуваат глобална награда за придонес во екологијата и најавија деценија на дејствување...

Ученици изработија еко-проекти за чиста вода, воздух и почва

Еколошки филтер со зеолит за прочистување на водата, воздухот и почвата, систем за детекција на гасови во воздух во работни простории, пречистителна станица за...

Сказни за екологијата, патувањето, создавањето и астрономијата

Нови книги: „Златното јаболко и други бајки“ на Христо Петрески Книгата „Златното јаболко и други бајки“ е најново издание на современиот македонски писател Христо...

Доделени наградите за екологија

Градот Скопје ги избра најдобрите на јавниот конкурс за избор на најеколошка компанија, најголем придонес во областа на заштитата на животната средина, најубаво уреден...

Најмалите најгласни во подигањето на еколошката свест

Во Градскиот парк во Скопје денеска, со почеток во 10.00 часот, се одржа традиционалната извидничка акција „Пролетни бакнежи, прегратки 2019“ на тема „Еко херои“. На...

Над дозволените концентрации на железо и никел во почвата во Кавадаречко

Резултати од испитување на загаденоста на почвата во Кавадарци вчера беа презентирани на едукативна работилница наменета за фармери која се одржа во Кавадарци како...

Да ја гушнеме планетата Земја!

На исчистениот дел од дворот веќе се правеше малечка обработлива површина. Тоа ќе биде училишна ботаничка градина... Ќе има и клупи и место за...

Екологијата во општината Центар

Веќе еден месец се гради тротоарот на улицата Васил Главинов. Би требало да се користи гранулиран материјал, но без ситна фракција. Арно ама тој...