Ознака: ез

Задолжителната Лисабонска декларација и незадолжителниот референдум

Во јуни 1992 година на самитот на тогашната Европска заедница како услов за признавањето на Република Македонија беше поставено името на државата да не...

ЕЗ: Македонија напредува во енергетскиот сектор

Македонија направила голем напредок во имплементацијата на т.н. меки мерки во енергетскиот сектор изминатата година, оценува Енергетската заедница(ЕЗ) во „Мониторинг извештајот за електрична енергија...