10.8 C
Skopje
24.10.2021 - 11:24

Ознака: езеро

Уште еден македонски бисер во низата потемнува

Студијата што ја изработи Македонското здружение за млади правници (МЗМП), во рамките на кампањата за застапување и лобирање „Разбистри сѐ“, која ја спроведува Институтот...

Натрон е најопасното езеро во светот

Природата е навистина фасцинантна, убава, но понекогаш опасна, за што сведочи и езерото во Танзанија. Во езерото Натрон, речиси секое животно умира, а исто...

И рибата во Дојранско Езеро цел на рибокрадците

Надлежните служби во Министерството за внатрешни работи во континуитет спроведуваат контроли и преземаат конкретни мерки и активности за спречување незаконит риболов, при што во...

Стопениот снег за еден метар го зголеми нивото на Осломејско Езеро

Поволната хидролошка состојба во земјава по последните снежни врнежи, позитивно се одрази и врз количеството вода во сите акумулации во земјава. Во таа насока...

Во Македонија нема дијагностицирано случај на заболен човек од консумација на...

Стручните анализи на експертите по ветерина откриваат дека црвениот црв не е ништо ново и дека него го има и ќе го има во...

Петиција за спас на Преспанско Езеро

Активисти на граѓанската иницијатива „Охрид СОС“ до Владата и до Министерството за животна средина и просторно планирање поднесоа 5.522 потписи од петицијата „Барање за...

Безбедна за капење водата во Дојранско Езеро

Најновите испитувања на водата од Дојранско Езеро покажаа дека таа е во одлична состојба и дека е безбедна за капење и рекреација. Според последните извештаи...

Акајуре – шведска убавина

Акајуре е езеро во Лапонија - најголемата историска провинција на Шведска. Езерото е составен дел од националниот парк „Стура Шефалет“ - во округот Норботен...

Големите планови за езерото Треска се уште чекаат за реализација

Со посебна одлука на Владата во 2013 година, објектот СРЦ „Езеро Треска“ е во целосна надлежност и ингеренција на Општина Сарај. Ќе се донесе...

Езеро во Индија по пад на метеорит стана розово

Езеро во Индија, формирано по пад на метеорит и старо повеќе од 50 илјади години, стана розово, а експертите сè уште немаат објаснување зошто...