Ознака: езеро Треска

Демократски сојуз: Езерото Треска е на скопјани

Демократскиот сојуз бара Советот на Град Скопје и Градоначалникот на Скопје, да ги преземат сите законски мерки за да спречат Езерото Треска да се...

Безживотно тело пронајдено кај езерото Треска

Безживотно машко тело било пронајдено вчера во близина на тоалетите кај езерото Треска. Според информациите на МВР, вчера во полиција било пријавено дека во СРЦ Езеро...

Водата во езерото Треска чиста за капење, но до кога?!

Со почетокот на летната сезона и сè поинтензивното вжештување на скопскиот асфалт, повторно се актуализира темата за скопското езеро Треска. Некогаш, оваа локација претставувала...