20.8 C
Skopje
19.6.2021 - 10:18

Ознака: едукација

Квалитетна едукација, посветени наставници и успешни ученици!

ВО ПОСЕТА НА ООУ „НЕВЕНА ГЕОРГИЕВА-ДУЊА“ ВО ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА, СКОПЈЕ Општинското основно училиште „Невена Георгиева-Дуња“, лоцирано во скопската општина Кисела Вода, постои веќе 57...

Неограничени можности за игра и за едукација на отворено

Таблица множење, спектар на бои колку што има букви во нашата азбука, приказ на кружното движење на водата, деловите на растението па дури и...

Едукација за најмладите од Гази Баба на темата „Чиста вода“

Беа одржани едукативни часови на темата „Чиста вода“ во три основни училишта и во три детски градинки во општината Гази Баба. - Часовите беа реализирани...

Ловството како можност за развој на туризмот

Ловниот туризам не е само составен дел на ловната економија туку истовремено и сегмент на туризмот како економска гранка со специфични карактеристики на побарување...

ДИК објави видео прирачник за едукација на изборните органи

Државната изборна комисија објави видео прирачник за едукација на членовите на општинските изборни комисиии и на избирачките одбори за спроведување на гласањето во странство...

Народна банка подготвува национална стратегија за финансиска едукација

Народната банка почна активности за подготовка на првата национална стратегија за финансиска едукација на населението, во рамки на проектот за техничка помош за финансиска...

Министерството за финансии ја интензивира финансиската едукација

Министерството за финансии во следниот период најавува интензивирање на кампањата за финансиска едукација. Според министерот за финансии, Драган Тевдовски, финансиската писменост и познавањето на финансиските...

Макрон, Меј и Трудо се залагаат до 2030 година сите девојчиња...

Францускиот претседател Емануел Макрон и премиерите на Велика Британија и на Канада, Тереза Меј и Џастин Трудо се заложија во Обединети нации до 2030...

Осигурителните друштва ќе го едуцираат населението за придобивките од осигурувањето

Осигурителните компании ќе работат на едукација на населението и на креирање производи што ќе бидат прифатливи на пазарот, порача Ѓорѓе Војновиќ, претседателот на Здружението...