Ознака: еднократна употреба

Грција од следната година забранува пластични производи за еднократна употреба

Грција планира до 1 јули 2021 година да ја забрани употребата на пластични производи за еднократно користење, рече министерот за животна средина и енергија,...

Како може школката од јастог да ја замени пластиката за еднократна...

Тим студенти на Кралскиот колеџ за уметност и на Кралскиот колеџ во Лондон развија серија машини што можат да помогнат за намалување на пластиката...

Европарламентот ги забрани пластичните предмети за еднократна употреба

Европскиот парламент денеска го одобри новото законодавство на ЕУ со кое се забрануваат пластични производи за еднократна употреба, како прибор за јадење, чинии, цевки...