Ознака: една доза

Русија ја регистрира вакцината „спутник лајт“: се дава една доза, ефикасна...

Еднокомпонентната вакцина против коронавирусот „спутник лајт“ е регистрирана во Русија, а нејзината ефикасност е 79,4 проценти. Тоа е повеќе отколку кај многу вакцини во...

„Џонсон и Џонсон“ во април ќе ја испорачаат вакцината во Европа

Американската компанија „Џонсон и Џонсон“ ќе започне да ја доставува вакцината против Ковид-19 во Европа на 19 април, изјави компанијата за „Франс прес“. Вакцината беше...

Eдна доза на „Фајзер“ обезбедува имунитет и заштита од различни видови...

Само една доза од вакцината на „Фајзер“ предизвикува имунолошки одговор сличен на оној генериран од организмот по инфекцијата и обезбедува заштита од различни видови...