1 C
Skopje
23.2.2019 - 14:35

Ознака: едмонд адеми

Се подготвува национална стратегија за дијаспората

Националната стратегија за соработка со дијаспората 2018-2023 е при крај и се очекува да биде донесена до крајот на летото, како прв стратегиски документ...

Адеми: Резултатот од референдумот ќе треба да го почитуваат сите институции

Министерот без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми денеска изјави дека го поддржува одржувањето референдум за името и оти одлуката што ќе се донесе...

Македонија и Хрватска ја унапредуваат заштитата на малцинствата

Во Скопје вчера се одржа третиот состанок на Меѓувладина мешана комисија (ММК) за спроведување на Спогодбата за заштита на македонското малцинство во Република Хрватска...

Адеми на Изборното собрание на Македонскиот сојуз во Шведска

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми кој на покана на Македонскиот сојуз во Шведска денеска во Гетеборг присуствуваше и се обрати на Изборното собрание на...

Дијаспората може да одигра позитивна улога во евроатлантските интеграции

Во овој значаен период за Македонија, дијаспората може да претставува инклузивен сегмент и да одигра позитивна улога во евроатлантските интеграции на земјата, беше речено...