Ознака: едиција

Три нови книги од едицијата „Најдобрата кинеска литература за деца“

Издавачката куќа „Македоника литера“ од Скопје, деновиве објави уште три нови книги како дополнение на антологиската едиција „Најдобрата кинеска литература за деца“, од која...

Промоција на едицијата „Најдобрата кинеска литература за деца“

Денеска, со почеток во 12.30 часот, во градската библиотека „Гоце Делчев“ во Штип, ќе биде промовирана едицијата во десет книги „Најдобрата кинеска литература за...

Излезе од печат „Трагачи по парадокси“

Деновиве излезе од печат третата книга од едицијата „Трагачи по парадокси“, во која на 385 страници се сместени афоризми од 61 автор од деветнаесет...

„Да купиме поет“ во едицијата „Европски приказни“

Издaвачкиот центар „Три“ го објави романот „Да купиме поет“ од португалскиот автор Афонсо Круш, како дел од новата едиција „Европски приказни“ поддржана од програмата...

Објавена едицијата „Најдобрата кинеска литература за деца“

Антологиски избор од десет кинески книги за деца и за млади, како прв дел од едицијата „Најдобрата кинеска литература за деца“, објавија деновиве друштвото...

Излезе третата книга од едицијата „Прашки ракописи“

Издавачката куќа „Везилка 2011“ ја објави „Главата на Франц Кафка“, трета книга од едицијата „Прашки ракописи“ на писателот Ристо Лазаров. Претходно во оваа едиција...