6.3 C
Skopje
19.10.2020 - 23:47

Ознака: Европска филмска академија

„Денот на млада публика“ ќе се одржи во виртуелен формат

Одржувањето на пан-европскиот настан „Ден на млада публика“, во кој Македонија зема учество веќе шеста година по ред, овој пат ќе се одвива во...

И Македонија гласа за најдобриот европски филм

Европската филмска академија оваа година ги селектира филмовите: „Девојка во бегство“ во режија на Сандра Ванучи, „Револуција на дрвените коњчиња“ во режија на Селма...