Ознака: европска вселенска агенција

Европската вселенска агенција отвора фабрика за воздух

Во Нордвијк, Холандија, основана е лабораторија за материјали и електрични компоненти на Европскиот центар за истражување и технологија на вселената – ЕСТЕЦ. Основањето ваква...

Лансирањето на „Сојуз“ од перспектива на астронаутите

Европската вселенска агенција објави видео-снимка од внатрешноста на вселенското летало „Сојуз“ при неговото лансирање, во рамките на мисијата „Хоризонти“ во која тројца астронаути се...