25.8 C
Skopje
22.6.2021 - 12:47

Ознака: Европската

Европската обвинителка прво ја посети Бугарија

Европската главна обвинителка Лаура Ковеси е во дводневна посета на Софија. По пристигнувањето во Бугарија, оствари средба со министерот за правда Јанаки Стоилов. Главна...

Ќе ја стигне ли Бугарија европската правда

Тоа што во ЕУ се подразбира како демократија, почитување на човекови права, почитување и афирмирање на правата на малцинствата, владеење на право, правна држава......

Кина е најголема извозничка на облека во Европската Унија

„Евростат“ неодамна објави податоци според кои може да се забележи дека членките од Европската Унија (ЕУ) имале увоз на облека вредна 69 милијарди евра...

Европската железница во подем

Центарот за потрошувачки избор го објави својот втор индекс за европски железници, според кој во Европа има најголем број железнички станици со најдобри патнички...

Проширување или раситнување на ЕУ

Според аналитичарите, малку е веројатно дека тековните конфликти што се споменуваат на краток или на среден рок ќе се материјализираат во форма на „излез“...

Европската комисија со големи амбиции и планови, но со исклучително...

Прашањата за тоа дали е сѐ чисто во набавката на вакцините за членките на ЕУ, како и дали ЕУ е измамена или се работи...

Европејците граѓани од прв ред, Балканците од втор!

Со дигиталниот зелен сертификат, еден вид ковид-пасош, на граѓаните од ЕУ ќе им се овозможи слободно да патуваат во рамките на Унијата и во...

Земја заглавена во бескрајна чекалница

МАКЕДОНИЈА И ЕВРОПСКАТА УНИЈА Обидите на нашата држава да пристапи во Европската Унија (ЕУ) се преточени во закочен процес, кој перзистира во поголемиот дел од...

Истрага за „тргување“ со бугарски пасоши

Бугарија е една од трите земји во ЕУ што го продаваат своето државјанство, и покрај постојните повици од Европската комисија и од Европскиот парламент...

„Травел магазин“ организира гастропатување низ европската кујна

Еден од начините да се запознаат одредена земја и нација е да се седне во еден ресторан и да се проба некој специјалитет што...