6.8 C
Skopje
28.11.2021 - 4:04

Ознака: Европската Унија

Обновата на Европската Унија во искушение

Пред Европската комисија се најде најновиот двонаменски план за заживување на европската економија, кој се состои од ажуриран план за долгорочен буџет на ЕУ...

„Ода на будалштината“

Ко­га твор­ци­те на Европ­ска­та Уни­ја го усво­и­ја прин­ци­пот на ве­то, ја имаа пред­вид рам­но­те­жа­та на мо­ќта ка­ко ме­ха­ни­зам за за­шти­та на по­ма­ли­те од по­го­ле­ми­те...

Пристигнаа 12 респиратори и пет илјади маски „Н95“ донација од Европската...

Како дел од проектираната помош на Европската Унија од четири милиони евра за итни медицински потреби, денеска во Скопје пристигнаа 12 респиратори, како и...

Прекинати маратонските разговори на ЕУ за спасувачкиот пакет

Разговорите во Европската Унија за тоа како да им се помогне на земјите од јужниот дел на еврозоната, кои се лошо погодени од пандемијата...

Глобалните синџири прекинати, автомобилската индустрија во лер

И покрај мошне неповолните резултати во првите месеци од годинава, упатените прогнозираат дека вистинскиот удар врз автомобилската индустрија ќе биде одложен поради фактот дека...

Димитров телефонски разговараше со романскиот колега Ауреску

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, имаше телефонски разговор со министерот за надворешни работи на Романија, Богдан Ауреску. За денес беше планирана посета на...

ЕУ може да се распадне ако не постои солидарност

Поранешниот германски министер за надворешни работи, Зигмар Габриел, изрази загриженост дека Европската унија (ЕУ) може да се распадне доколку не постои солидарност во борбата...

Пендаровски и Аселборн разговараа за ситуацијата во регионот и за нелегалната...

Претседателот Стево Пендаровски имаше средба со министерот за надворешни и европски работи на Големото Војводство Луксембург, Жан Аселборн. На средбата беа разменети мислења за...

Коронавирусот ќе ја наруши економската активност во еврозоната

Европската централна банка побара од земјите-членки со фискален простор, како Германија и Холандија, да инвестираат повеќе за да го оживеат „заболениот“ економски развој. Сепак,...

Кризите на Балканот имаат заеднички именител!

Состојбата во БиХ, Црна Гора и во Косово сѐ повеќе личи на зона на предвоен конфликт, во кој секој секому му е „непријател“, со...