17.8 C
Skopje
28.9.2021 - 21:37

Ознака: европол

Во акција на Европол уапсени 330 лица, Западен Балкан центар за...

Во заедничка повеќедневна операција на Европол и 27 земји, уапсени се 330 лица кои се товарат за трговија со дрога, оружје и посредување при...

Разбиена албанска криминална мрежа, тргувале со дрога во Шпанија

Агенцијата за криминално разузнавање на Европската Унија – Европол, разбила организирана криминална мрежа, составена претежно од криминалци што зборуваат албански јазик, поради трговија со...

Европол: Разбиена криминална група, уапсени 46 луѓе

Во голема полициска акција уапсени се 46 лица, осомничени дека се дел од криминална мрежа што им дозволуваше на бегалците илегално да влегуваат во...

Терористичката пропаганда најефикасна во пандемијата

Според сознанијата на европската полициска организација, пандемијата била идеалниот период во кој на интернет се засилило ширењето на влијанието и пропагандата на групите што...

За време на пандемијата зголемена радикализација „од дистанца“

Извештај на Европол за тероризмот во ЕУ Според документот на европската полиција, пандемијата и економската криза придонеле за поларизација на општеството на европска почва, предизвикувајќи...

Европол: Повеќе од 800 уапсени во меѓународна операција против криминал

Американските и австралиските власти разбија апликација што ја користат меѓународните криминалци за да читаат милиони криптирани пораки, при што беа уапсени стотина лица осомничени...

Колку сме блиски со Интерпол, Европол, Септа…

Универзитетските професори Борче Мурговски и Марина Малиш Саздовска, како и поранешниот министер за внатрешни работи Павле Трајанов, даваат свое видување за соработката на нашата...

Европол: Злоупотребата на деца на Интернет значително се зголеми за време...

Бројот на случаи на злоупотреба на деца значително се зголеми за време на пандемијата на коронавирусот, објави денеска Европол. Од почетокот на пандемијата во март...

Европол разби 25 банди во Европа, уапсени речиси 700 луѓе

Лекови и допинг супстанци вредни 73 милиони евра се запленети во Европа, а во кација на Европол, уапсени се 667 луѓе и растурени се...

Лажните вакцини во најдобар случај би биле неефикасни, а во најлош...

Европол предупредува Европол ги повика земјите-членки на ЕУ и трети земји да бидат особено внимателни во врска со можните измами и криминални активности поврзани со...