Ознака: Европејци

­Европејците ќе работат од дома и по пандемијата?

Подготвил: Дејан Србиновски Повеќето од Европејците сакаат да ја задржат можноста за работа од дома и по завршувањето на пандемијата на коронавирусот, покажува најновото истражување...

Повеќето Европејци ќе летуваат во своите земји

Претставниците на ЕУ се борат да ја спасат сезоната на летни одмори и да се обидат да го рестартираат туризмот, кој во меѓувреме е...

Лани рекорден број Европејци се одлучиле за евтаназија

По одлуката на Германија да дозволи евтаназија, односно потпомогнато самоубиство, Португалија и Нов Зеланд оваа година на референдум ќе одлучуваат дали ќе им се...

Европејци со најголеми територијални претензии

Од државите од регионот опфатени во истражувањето на „Пју“, Бугарите и Грците имаат најголеми територијални претензии кон соседите Дали европските држави имаат територијални претензии кон соседите?...

Европејците се потомци на неандерталците

Неандерталците исчезнале пред околу 28.000 години, а фосилните докази покажуваат дека последното место што го населувале било Гибралтар, на Пиринејскиот Полуостров. Наодите, исто така,...

Колкав раст на БДП ќе нѐ приближи до животниот стандард на...

Ништо не правиме со 3,4 отсто раст на БДП што го проектира ммф Разликата помеѓу нашиот раст на бруто-домашниот производ по човек и европскиот е...

Колку долго во иднина ќе работат Европејците?

Интересна прогноза на Евростат покажува колку долго може човек да очекува да биде активен на европскиот пазар на трудот во текот на неговиот живот....

Европејците имаат избор за пласман на парите, а ние?

Од Народната банка истакнуваат дека сме мала и отворена економија, изложена на шокови и одредени структурни карактеристики, кои наметнуваат потреба за одржување одредена маргина...

Какво е расположението меѓу Европејците за прием на западнобалканските земји во...

Најновите анкети покажуваат дека помеѓу Европејците не постои големо расположение за проширување на Европската Унија со земјите од Западен Балкан. Ставот на европските гласачи...

Европејците претпочитаат неутралност кон конфликтите на САД со Кина и Русија

Европејците сакаат ЕУ да остане неутрална, барајќи среден пат помеѓу „завојуваните“ големи сили. Исклучок е само Полска, каде што повеќето граѓани сметаат дека Унијата...