Ознака: „Евробарометар“

ЕУ ја губи популарноста во Македонија

Според најновото истражување на Евробарометар, 57 отсто од македонските граѓани сè уште веруваат во Унијата, но нивниот број е за шест отсто помал во...

Со длабоко поделени чувства во Европската Унија

Истражувањата за сѐ поголемиот број граѓани на ЕУ што се против проширување на Унијата во следните години, по принципот „не ме сакаш, не те...