19.8 C
Skopje
28.9.2021 - 10:26

Ознака: ебор

ЕБОР и НЛБ Банка Скопје со здружени сили за поддршка на...

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за поддршка на македонските...

ЕБОР продолжува со поддршката

Поддршката на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе продолжи и во идниот период со надеж за придонес кон побрзо придвижување на економијата,...

ЕБОР ги поддржува бизнисите во Северна Македонија погодени од ковид-19

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) обезбедува кредитна линија во износ од 20 милиони евра на Шпаркасе Банка Македонија, за кредитирање на локалните...

ЕБОР и ЕУ ќе го зголемат финансирањето на мали и средни...

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Европската Унија (ЕУ) ја зголемуваат поддршката на малите и средни претпријатија (МСП) на Западен Балкан, со...

МОТ и ЕБОР со препораки за спас на работните места

Работна група на Меѓународната организација на трудот (МОТ) и на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) излезе со свои совети како да се...

ЕБОР и ЕУ ги поддржуваат МСП во Северна Македонија преку Шпаркасе...

Малите и средни претпријатија (МСП) во Северна Македонија ќе имаат корист од новото финансирање обезбедено од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) со...

ЕБОР: Македонскиот БДП ќе падне за 3,5 проценти годинава

Македонија ќе претрпи пад на БДП за 3,5 проценти годинава како последица од пандемијата на коронавирусот, наведува Европската банка за обнова и развој (ЕБОР)...

ЕБОР го активира „Пакетот за солидарност“ вреден 250 милиони евра

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе го активира „Пакетот солидарност“ за справување со економските последици од пандемијата КОВИД-19, а значителна поддршка ќе...

ЕБОР преку кредити ќе им ја подобрува енергетската ефикасност на зградите...

Европска банка за обнова и развој (ЕБОР), во соработка со една од домашните комерцијални банки, ќе додели пет милиони евра преку кредити наменети за...

Шпаркасе Банка и ЕБОР ја продолжуваат успешната соработка за кредитите за...

Денес, во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во Лондон, Шпаркасе Банка Македонија и Европската банка за обнова и развој потпишаа два договора...