Ознака: дупки

Колективното живеење во законски дупки

Поради неусогласеноста на регулативата со вистинската состојба на теренот, некои од станарите на објектите за колективно живеење низ градов се принудени да живеат понекогаш...

Ѓубре, дупки и мрачни ходници меѓу продавниците

Неосветлените делови во некои од трговските центри во населбите се причина и за кршење излози и за кражби, па оттаму и стравот на купувачите...

Пешаци и велосипедисти со страв поминуваат по мостот „Обединети нации“

Опасност ги демне тие што не знаат дека на патеката на мостот во населбата Влае има дупки, а доколку некој не ги забележи може...

Се „крпат“ дупките на паркингот кај спортската сала „Боро Чурлевски“

Откако општината Битола му го одзеде паркингот на приватниот концесионер „Стентон градба“, новото јавно претпријатие за паркирање, кое го формира Советот на Битола почна...

По Марко Крале само со коњ

Некои од жителите на Бутел се нервозни и револтирани затоа што со месеци поминуваат по раскопаната улица Марко Крале Со месеци останаа длабоки ископи во...

Општината Аеродром санира дупки на улиците

Општината Аеродром изминатиов период санираше дупки на улиците, кои се под нејзина надлежност. Работите запреа во изминатиов дождлив период, а сега откако се подобрија...

Субвенциите само ги крпат дупките во земјоделството

За да остварат некаков профит, некои од земјоделците се одлучуваат производот на нашиот пазар да го продаваат на црно, а тие што сѐ уште...

Креативни дупки за името

Никој разумен нема да помисли дека тоа што го прави Владата (или партијата), го прави без правна основа, дека целата оваа работа е самоволна...

Нема мајстори да ги закрпат дупките на пазарот на трудот

Македонија сѐ уште има висока стапка на невработеност, а една од причините е неусогласеноста помеѓу образовниот систем и потребите на стопанството Технички контролор, молер, монтер,...