Ознака: дупка

Што светнува околу црната дупка

Научниците од институтот за физика „Макс Планк“ во Германија и од универзитетот „Авеиро“ во Португалија откриле дека околу црната дупка, поради силното искривување на...

Деца што исчезнале во виулица на Алјаска, ископале дупка за да...

Едно седумгодишно момче од Алјаска, кое заедно со неговите роднини се изгубило во снежната виулица на Алјаска, рече дека ископале дупка за да можат...

Заглавен во ископаната дупка за бегство

Во обид успешно да избегаат од затвор, криминалците понекогаш смислуваат смешни планови, кои само го зголемуваат бројот на години што треба да ги одлежат...

Дупка

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Лилјана Пандева Живееме во стан во семејната куќа на неговите родители сместен во подрумот. Всушност кога...

Лифтовите паѓаат во дупка од законот

Кога лифтот технички е неисправен, инспекциските служби го забрануваат за употреба, но немаат право да го пломбираат. Тој е сопственост на станарите, па тие...

Озонската обвивка се обновува, дупката на Антарктикот се намалува

Новиот извештај на Обединетите нации покажува дека озонската обвивка на Земјата се обновува и се намалува озонската дупка на Антарктикот. Озонската обвивка ја заштитува планетата...

ФОТО: Се отвори дупка со должина на две фудбалски игралишта

Огромна дупка, со должина на две фудбалски игралишта и длабока колку шесткатна зграда се отвори на фарма во Нов Зеланд. Дупката се појавила по неколкудневните...