Ознака: дуално образование

Дуално образование во СУ „Ристе Ристески-Ричко“

Средното училиште „Ристе Ристески-Ричко“ од Прилеп потпиша меморандум за соработка со делегацијата на германското стопанство во земјава, со што се официјализираат досегашната и понатамошната...

Дуално образование, освен во средно, е потребно и на факултет

Имаме 24 универзитети, имаме над 130 факултети и над 600 студиски програми. Самиот тој факт прави високото образование да биде неквалитетно Промовирана книгата „Состојби и...

Преку дуално образование до практични вештини потребни за стопанството

Евгенија Шулевска е ученичка во експерименталната паралелка за дуално средно стручно образование, заедно со уште 17 ученици. Наставата во прва година ѝ е повеќе...