3.8 C
Skopje
8.12.2021 - 10:25

Ознака: Друштвото

Друштвото на писателите на Македонија одбележува 74 години

Годишните награди на Друштвото на писателите на Македонија беа врачени на манифестација по повод празнување на денот на ДПМ (13 февруари), кога се навршуваат...

Друштвото на филмските работници одбележува 70 години

Друштвото на филмските работници на Македонија, кое е основано на 21 мај 1950 година, навршува 70 години постоење. Големиот јубилеј ќе биде свечено одбележан...