Ознака: друг

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (29) Лукчето има остар вкус и силна миризба и токму поради тоа некои луѓе го избегнуваат. Но кога ќе...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (28) Кромидот е еден од најстарите зеленчуци познати на човештвото. Тој се употребува како додаток или зачин во различни...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Праските содржат многу витамини и минерали, а особено се значајни поради големата содржина на калиум. Токму заради тоа Кинезите веруваат дека праските го продолжуваат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Дрвото од кајсијата не е многу големо, но затоа пак ги дава највкусните плодови со боја на сонцето, кои ја развеселуваат овошната градина, но...