12.8 C
Skopje
24.10.2021 - 12:37

Ознака: „Други видови“

Битката за спас на пандите не им помогна на другите животни

Спасот на џиновските панди претставува еден од најголемите успешни акции за зачувување на некој животниски вид. Трудот правен со децении го спаси овој вид...

„Други видови“, поврзување со себе, другите и природата

Вилија Виткуте својата инспирација ја пронашла откако првпат направила серија уметнички дела цртајќи племенски мотиви по телата на другите. Таа овој серијал, наречен „Други...