14 C
Skopje
24.9.2018 - 23:45

Ознака: државно ќесе

Спикерот Џафери сака ефикасна контрола врз државното ќесе

Без ефикасна контрола на парламентот врз буџетот - државното ќесе, не можеме да зборуваме за вистинска парламентарна демократија, односно за контрола врз извршната власт....