Ознака: Државни

Државни функционери зачестија со пораки што се надвор од правниот систем,...

Дали барањата од страна на одредени владини функционери насочени кон медиумите односно новинарите, за задолжително познавање на албанскиот јазик при вршење на своите професионални...

Ефикасна вакцина против злоупотреби на државни функционери?

Иако од сите страни на политичкиот амбиент доаѓаат ветувања за решителност во борбата против општествените девијации, особено за оние што се генерирани од поединци...

Скока цената на државните обврзници

Инвеститорите покажуваат заинтересираност за македонските државни обврзници откако се заокружи процесот на ратификација на договорот од Преспа во двата парламента. Грција, пак, поради истата...

Државни донации за пензии на свештенството

Владата на Србија одобри еден милион евра од државниот буџет за помош на Патријаршијата на Српската православна црква, за да се покријат долговите за...