-9.2 C
Skopje
26.1.2022 - 6:07

Ознака: државни институции

Министерствата, Владата и општините со мало подобрување во транспарентноста

Активната транспарентност на министерствата, Владата и на општините за 2021 година во однос на минатата година е подобрена за 5 процентни поени, односно од...

Полициски „попис“ во глува доба

Мноштво граѓани викендов, во доцните ноќни часови, во своите домови биле посетени од страна на униформирани припадници на МВР, кои од затекнатите, изненадени, па...

Големиот трансфер почнува в година

СЕ КОВЕ ПЛАНОТ ЗА ПРЕФРЛАЊЕ АДМИНИСТРАТИВЦИ ОД ДРЖАВНИОТ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР До каде е процесот за трансферот на вработени од преобемната јавна администрација во приватниот...

Како премиерите станаа македонски султани

Наместо независна и функционална парламентарна демократија, државата сѐ повеќе се претвора во класичен „премиерски систем“. Впечатокот е дека во текот на повеќе изборни циклуси...

Таблите со новото уставно име откако Атина ќе го ратификува Протоколот...

Министерствата, државните органи и институции, јавните претпријатија и акционерски друштва ќе треба да извршат промена на таблите на влезовите на институциите, а ќе се...

Државните институции ќе мора да реализираат еколошки акции

Владата ги задолжила министерствата, органите во состав на министерствата и самостојните органи на државната управа до крајот на годинава и во текот на јануари...