16.9 C
Skopje
24.5.2019 - 21:39

Ознака: Државниот завод за статистика

Со веб страница 53,9 проценти од фирмите, 21 процент со онлајн...

Од вкупниот број  фирми во Македонија  53,9 проценти годинава имале веб-страница или почетна страница. Од нив, 89,6 проценти на веб-страницата понудиле опис на производите/услугите,...

За 6,2 отсто намален бројот на невработени во Македонија

За 6,2 проценти е намален бројот на невработени во второто тримесечје од годинава, а за 2,1 процент е зголемен бројот на вработени, објави денеска Државниот...

Зголемен бројот на туристи во Македонија

Во Македонија во април годинава се евидентирани 82.635 туристи, кои оствариле 164.183 ноќевања, соопшти Државниот завод за статистика. Бројот на туристите во април 2018 во однос...