4.8 C
Skopje
27.10.2021 - 22:32

Ознака: државен

Ивановски постави нов државен рекорд на 3.000 метри

Ова е трет македонски рекорд за Ивановски сезонава, во која стана и балкански првак на 3.000 метри во Истанбул Дарио Ивановски, најдобриот македонски атлетичар во...

Половина милион македонски граѓани подмитиле државен службеник?!

Менталитетот на граѓаните во земјава и натаму останува вкоренет како традиција, односно дека „мора нешто да се даде“ доколку се сака да се заврши...

Македонскиот политички конфликт

Сериозното цепење на македонското национално ткиво, присутно и денес, со крајно изострен интензитет на спротивставеностите од кога било досега, е последица на конфликтот меѓу...

Нереалните плати во јавниот и во државниот сектор ја уништуваат економијата

Диспропорција во платите се случува само во сектори каде што нема реален пазар, велат упатените, посочувајќи дека во сектори каде што пазарот е развиен,...