38.8 C
Skopje
23.6.2021 - 18:13

Ознака: државен капитализам

Крупни хрватски фирми се залагаат за државен капитализам

Регулацијата на пазарот долго време во Хрватска беше табу-тема. За принципите на слободниот пазар се залагаа сите претходни влади, водечки фирми во земјата и...