Ознака: државен архив

Државниот архив – член на Архивскиот Комитет на НАТО

Државниот архив првпат учествува на состанок на Архивскиот комитет на НАТО, со што и официјално се потврдува нашата припадност како институција во овој Комитет...

Заев: Државниот архив е темел на нашиот идентитет

Премиерот Зоран Заев денеска присуствуваше како покровител на свечениот настан по повод 70 години од формирањето на Државниот архив на Република Северна Македонија. - Оваа...

Државниот архив одбележува 70 години постоење

Оваа година Државниот архив одбележува 70 години постоење откако во 1951 година Народното собрание на НР Македонија го усвоило Законот за државните архиви со...

Државниот архив ги мотивира вработените да користат велосипеди, грижејќи се за...

Државниот архив ги мотивира вработените да користат велосипеди преку поставување на рампи за велосипеди, во акција со која се искажува грижата за здрава животна...

Материјалите се заштитени, се изготвува акциски план за Државниот архив

Владата го задолжи директорот на Државниот архив да изготви акциски план за изградба на нов објект со кој ќе се постигне заштита на долг...

Владата одлучи да се гради нов објект на Државниот архив

Владата денеска ја одржа 62-та седница на која е одобрена државна помош за нова, десетта странска инвестиција според новите мерки за поддршка, намалена е...