Ознака: државата

Долу партијата! Да живее државата!

Во пресрет на изборите ќе потсетиме дека сите функционери даваат „света“ заклетва дека совесно и одговорно ќе дејствуваат во полза на општото добро на...

Во здраво тело на државата, здрав граѓански дух и силна економија

Специфичната тежина на севкупната глобална состојба во светот во контекст на пандемијата, покрај тежината на телесните здравствени предизвици за популацијата, ја содржи во себе...

На мака се познаваат јунаците

Во оваа здравственo-економска криза, улогата на локалните заедници е од големо значење за да се дадат вистинските насоки и да се донесат вистинските одлуки...

Исчезнување

И натаму е пролет, и живи сме, чукни во дрво... Но како што се влечка ден по ден, станува јасно дека сево ова ќе...

Бегалското цунами и последиците врз Македонија

Бегалската криза и можните реперкусии врз државата Повеќе од 3,5 милиони сириски бегалци се присутни на територијата на Турција, а по декемвриските воени операции има...

Зошто поцрвенуваат реките во државата

По ситуациите каква што се случи пред некој ден, кога поцрвенеа водите на скопската река Серава, упатените како уште позагрижувачки го оценуваат фактот што...

Преспанските овоштари чекаат отштети од државата

Иако комисиите сѐ уште собираат податоци за штетите од силното невреме, сепак, според првична процена, што би се рекло со голо око, тие ќе...

Во ВМРО-ДПМНЕ осум кандидатури за претседател на државата

Заврши рокот за пријавување на кандидати за претседател кој ќе биде поддржан од ВМРО-ДПМНЕ на претстојната конвенција на партијата во Струга, која ќе се...