Ознака: Драмски театар

„Вернисаж“ е смешен коментар на маргинализираниот човек

Претставата „Вернисаж“ ја имаше својата премиера во Драмскиот театар. Автор на претставата е Вацлав Хавел, преводот е на Никола Маџиров, а режијата е на Теа...

„Чудна случка со кучето во ноќта“ – нова претстава на Драмски

Во време во кое многу општества, па така и нашето, се борат за инклузија на луѓето со посебни потреби, да се работи еден ваков...

Поплавен Драмски театар, протекол покривот, претставите се откажуваат

Од Драмски театар во Скопје соопштуваат дека вечерашната претстава „Мојот маж“ се откажува. - Поради протекувањето на кровот над сцената и проток на вода во...

МНТ, Драмски и Театарот за деца ги откажаа претставите до 13...

Македонскиот народен театар, Драмски театар – Скопје и Театарот за деца и младинци ги откажаа претставите до 13 март, поодлуката на Владата за продолжување...

Претставата „Странци“ на фестивал во Подгорица

Претставата „Странци“ на Драмски театар ќе учествува на меѓународниот фестивал „РУТА“ (Регионална унија на театри) во Подгорица. Фестивалот има за цел поврзување на шест...

„Мојот маж“- премиера на Драмски театар според расказите на Румена Бужаровска

Раскази од збирката „Мојот маж“ на писателката Румена Бужаровска се драматизирани во истоимената претстава во режија на Нела Витошевиќ, чија премиера е закажана за...

Нови корпи за догорчиња во Лептокарија и кај Драмскиот театар

Општина Карпош ангажира овластена фирма која денеска постави нови стилизирани корпи за догорчиња во околината на ТЦ „Лептокарија“ во Карпош 3 и пред платото...

Се обнови урбаната опрема околу Драмскиот театар

Општината Карпош неодамна санира и обнови дел од урбаната опрема околу Драмскиот театар во Карпош 2. Во оваа акција локалната самоуправа постави нови и...

Аурата на Драмски се збогати со уште еден нежен и преубав...

Вчера во Драмскиот театар во Скопје се одржа комеморација за актерката Билјана Беличанец, која почина во саботата. На комеморацијата присуствуваа голем број роднини, пријатели...

Актерите од Драмски се простија од Билјана Беличанец

Во Драмскиот театар во Скопје денеска се одржа комеморација за актерката Билјана Беличанец која почина во саботата. На комеморацијата присуствуваа голем број роднини, пријатели...