23.7 C
Skopje
19.5.2019 - 17:16

Ознака: драган тевдовски

Тевдовски: ЕБОР ќе обезбеди средства за автопатите Скопје–Блаце и Кичево–Гостивар

Европската банка за обнова и развој ќе влезе во финансирање на изградбата на автопатите Скопје – Блаце и Кичево – Гостивар, односно првата делница...

Тевдовски: 420 милиони долари од Светска банка за инфраструктурни проекти и...

Бордот на директори на Светска банка набргу ќе ја усвои Рамката за партнерство 2019-2023 со која на Република Македонија и се ставаат на располагање...

Тевдовски: Не планираме нови средства за раздолжување на општините

Процесот на раздолжување на општините е во тек, а министерот за финансии Драган Тевдовски е оптимист дека општините ќе го запазат законскиот рок за...

Со фискални реформи до праведен раст и зголемен животен стандард за...

Контрола на трошењето и правична распределба на јавните пари, унапредување на вработеноста, зголемување на продуктивноста на компаниите и инвестирање во иновации, вложување во човечкиот...

Тевдовски: Постои простор за корекција на минималната плата

Политиката на зголемување на платите е приоритет и нешто за што се бориме. Платите продолжуваат да растат и треба да се направат дискусии со...

МФ: Повратот на ДДВ во јануари натфрлен за 16,8 проценти во...

Продолжува праксата на редовен и неселективен поврат на ДДВ, во јануари фирмите добија 2,2 милијарди денари поврат на данок за додадена вредност (ДДВ), или...

Тевдовски: Праведниот данок го поттикнува економскиот развој

Министерот за финансии Драган Тевдовски присуствува на конференцијата: „Даноци, правда и економски развој“, што се одржува во Ереван, Ерменија, организирана од германската фондација „Фридрих...

Тевдовски: Се дигитализираат услугите на УЈП и Царина за фирмите

Навремен и неселективен поврат на ДДВ преку модул за автоматски поврат, електронско следење на плановите за јавните набавки, како и електронско обработување на царинските...

Тевдовски: Влезот во НАТО ќе биде катализатор на економскиот раст

Влезот во НАТО ќе делува како катализатор на економскиот раст во Македонија, вели министерот за финансии Драган Тевдовски. Тој во видеоизјава за медиумите посочува...

Тевдовски: „Фич“ ги потврди успешно спроведените фискални политики

Кредитната агенција „Фич“ го потврди водењето на успешна фискална политика, посочувајќи ги реформите во системот на јавните финансии како пензиската реформа, системот на јавни...