Ознака: Драган Павловиќ-Латас

На Драган Павловиќ – Латас пак ќе му се суди за...

Апелациониот суд ја укина првостепената пресуда која ја донесе Кривичниот суд-Скопје, со што на новинарот Драган Павловиќ-Латас и неговите браќа Срѓан и Звездан, кои...

Немаше кој да ги пушта бомбите за „Тотал“

Судијата Ѓоко Ристов го одложи денешното рочиште за предметот „Тотал” на СЈО во кое обвинет е Драган Павловиќ-Латас поради тоа што во судот, поради...

Одбраната ја оспорува првата „бомба“ во предметот „Тревник“

Деталите од разговорот во кој новинарот Драган Павловиќ-Латас и изведувачот ја договараат изградбата на викенд-куќите во Зелениково, можеа да се слушнат во првата „бомба“ што...

Латас ги доби транскриптите од „бомбите“ за „Тотал“

По неколку одложувања, денеска во Кривичниот суд почна судењето за предметот „Тотал“ на СЈО во кој обвинет е новинарот Драган Павловиќ-Латас. Одбраната на Латас на почетокот...

„Тотал“ одложен за 14 мај

Главната расправа за предметот „Тотал“, во кој е осомничен новинарот Драган Павловиќ-Латас за затајување данок, е одложена за 14 мај. Денешното рочиште во Кривичниот суд...