32.8 C
Skopje
22.6.2021 - 13:57

Ознака: драгана евтимова

Излезе од печат поетската антологија „Игропис“

Од печат излезе антологијата „Игропис“ во издание на Здружението за развој и едукација на културата и уметноста „Фуснота“. Приредувач на книгата е Драгана Евтимова, а...

Драгана Евтимова со нова книга за магичниот реализам

Книгата „Концетот ’магичен реализам’ како културолошки феномен“ од Драгана Евтимова излезе од печат. Книгата „Концетот ’магичен реализам’ како културолошки феномен“ од авторката Евтимова се занимава...