Ознака: Донгчуан

Црвената земја во Донгчуан

Држава: Кина Провинција: Јунан Надморска височина: 850 метри Оваа природна атракција се наоѓа на 850 метри надморска височина, североисточно од Кунминг, главниот град на кинеската провинција...